Om Janken

Efter över trettio år på scen erbjuder jag musik, underhållning och drama. Allt enligt arrangörens önskemål.

Jag arbetar både ensam och tillsammans med andra.

Under 80-90-talet spelade jag och sjöng med blues/rockbandet Rockgift men har de senaste 20 åren framförallt ägnat mig åt skådespeleri och drama. Som skådespelare i bland annat ”Vägen hem” (Stöde 2005) ”Armsjömordet” (Galtström 2007) och ”Spelet om stenstan”. (Sundsvall 2012)

Armsjömordet 2007

Under några år drev jag ett barnteaterprojekt under namnet Farbror Jankens Microteater på sundsvalls 11 bibliotek och Musik/sagoshowen Farbror Jankens Suupershow.

 

Farbror Jankens Suupershow 2013

sommaren 2014 omarbetade jag folklustepelet ”Sviskon och besvär” med en modern genustwist, skrev ny musik till pjäsen och engagerades som regissör när den sattes upp på Attmars hembygdsgård. Året därpå regisserade jag och skrev musiken till uruppförandet av Ol’fars arv. Även det åt Attmars hembygdsgård.

Ol'fars arv 2015

Ol’fars arv 2015

Under alla år har jag anlitats som trubadur och underhållare vid fester, event och andra tillställningar. En uppskattad egenskap är min förmåga att anpassa repertoar och framträdande utifrån publiken.

Jag brinner för scenkonsten och ser det som en stor förmån att få möjligheten att skapa, arbeta fram och framföra såväl musik som drama.

Janken med sin älskade Ibanez

Janken med sin älskade Ibanez